03/12/2023 PAZAR GÜNÜ SAAT:13.00 DE VELİ TOPLANTISI

03/12/2023 PAZAR GÜNÜ SAAT:13.00 DE VELİ TOPLANTISI

Okulumuz Şehit Metehan Atmaca Anadolu Lisesi olarak 3 Aralık Pazar günü saat 13.00 de 9-10-11 ve 12. sınıf veli toplantısı yapılacaktır. Toplantıya tüm velilerimizin katılımını bekliyoruz.

02.12.2023 126

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ŞEHİT METEHAN ATMACA ANADOLU LİSESİ 1. DÖNEM VELİ TOPLANTISINA YÖNELİK BİLGİLENDİRME

1-      Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılırlar. 5 günden fazla özürsüz devamsızlık yapan öğrenciler takdir ve teşekkür belgesi alamaz.

2-      Sene başı öğretmenler kurul toplantısında alınan karar gereği sabah 1. saat ilk 10 dakika geç kalan öğrencilere geç kağıdı verilir ve bu şekildeki 5 geç kalma yarım gün devamsızlık olarak sisteme yansır.

3-      Özürlü devamsızlıktan sayılan veli izni, sevk ve rapor 5 iş günü içerisinde idare teslim edilmek zorundadır. Telefonla arayıp bilgilendirme yapmanın herhangi bir resmi boyutu söz konusu değildir.

4-      Sabahtan 1. derse ve öğleden sonra 6. derse gelmeyen öğrenciler idaremiz tarafından mesaj sistemiyle velilere bilgilendirilmektedir. (Velilerin telefonlarının güncellenmesi durumunda numaralarını idareye bildirmeleri zorunludur. Aksi takdirde doğabilecek mağduriyetlerden velinin kendisi sorumludur.)

5-      Öğrencilerimize daha iyi bir eğitim-öğretim ortamı sunma adına alınan kararlar doğrultusunda öğrencilerimizin okul forması ile okula gelmesi zorunludur. Öğrencilerimizin saç boyaması, makyaj yapması; erkek öğrencilerimizin sakallı olarak okula gelmesi yasaktır.

6-      İş sağlığı ve güvenliği kapsamında öğrencilerin sınıflarda telefon, bağımlılık yapan maddeler, çakmak, kesici ve delici maddeler bulundurmaları yasaktır. Yapılan aramalarda bu ve buna benzer zararlı maddelerin bulunması durumunda öğrenciler hakkında yazılı işlem yapılmaktadır.

7-      Öğrencilerimizin sınıflarını ve okulunu temiz tutma ve okul eşyalarına zarar vermeme konularında veliler tarafından da uyarılması önem arz etmektedir.

8-      Okulumuzda düzenli olarak 12. sınıflara haftada bir, diğer sınıflara ayda bir deneme sınavı yapılmakta ve deneme sonuçları sınıf gruplarında paylaşılmaktadır.

9-      11. ve 12. sınıfta öğrenim gören öğrencilerin okulumuzda cumartesi 9:00-15:00 arasında yürütülen destekleme ve yetiştirme kurslarına katılması ve bunların veliler tarafından da takip edilmesi akademik başarı için son derece hayati önem taşımaktadır.

10-  Öğrencilerin evlerinde eğitim-öğretim amacı dışında telefonla fazla zaman harcamamaları, geç uyumamaları, sabah okula kahvaltı yaparak gelmeleri eğitim-öğretim sürecini daha sağlıklı hale getirecektir.

11-  Öğle yemeklerinde 90 öğrenciye kadar hizmet verilmekte olup listede adı olan öğrencilere yemekleri verildikten sonra listede adı olmayıp yemek yemek isteyen öğrencilere de yemek hizmeti sunulmaktadır.

12-  Okulumuzda yapılan sosyal ve kültürel faaliyetler akademik başarı kadar önem taşımakta olup öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlamaktadır. Bu bağlamda velinin katkısı ve yaklaşımı önem arz etmektedir.

13-  Sınıf geçme yönetmeliğindeki değişikliğe göre bu yıl 9. sınıflarda yıl sonu başarı puanı 50 olan öğrencilerden en fazla bir dersten başarısız olanlar doğrudan sınıf geçecek,  en fazla 3 dersten başarısız olanlar sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecektir. 4 ders ve üzeri zayıfı olanlar sınıf tekrarı yapacaktır.

Bu uygulama 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacaktır. Bu kapsamda bu yıl liseye başlayan 9. sınıflara yeni yönetmelik hükümleri uygulanacak, diğer sınıflar için eski uygulama (yıl sonu başarı puanı 50) devam edecektir.


                                                                                                                                      03/12/2023
 Müdür Yardımcısı                                                                                                      Okul Müdürü

 Adem Yaşar KISA                                                                                                 Özlem ÖZDEMİR